Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Digərləri 25 Dek 2025 04:04:00 81 0
Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır.
Bu xəbəri də oxu: “BakuBus” avtobuslarında NFC ilə ödəniş tam aktivləşdirildi
Son.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqlar düzgün istifadə edilmədikdə və baxımsız qaldıqda risk yarada bilər. Taxta məsaməli material olduğu üçün nəmi və qida qalıqlarını özünə çəkir, bu isə bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli mühit yarada bilər.
Bununla belə, düzgün qulluq edildikdə taxta qaşıqlar təhlükəli sayılmır. Onları hər istifadədən sonra isti su və təbii yuyucu ilə yumaq, yaxşı qurulamaq və uzun müddət suda saxlamamaq tövsiyə olunur. Çatlar əmələ gəldikdə və ya səthi qaraldıqda isə qaşığın istifadədən çıxarılması məsləhətdir.
Maraqlıdır ki, bəzi araşdırmalar taxtanın plastiklə müqayisədə bakteriyaları daha tez məhv edə bildiyini göstərir. Plastik qaşıqlarda yaranan mikroskopik cızıqlar da bakteriya üçün risk yarada bilər.
Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskini
Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadə
Türkiyəli aktyor Ozan Akbabanın həyat yoldaşı Buket Akbabanın səhhətind
Yakutiyada mənfi 50 dərəcə selsi temperaturun gözlənildiyi barədə xəbə
Mətbəxdə gigiyenanı təmin etmək cihazlara müntəzəm qulluq etməkdən ba
Məşhur amerikalı aktyor Pet Finn xərçənglə uzun sürən mübarizədən s
Ötən il AZAL-a məxsus "Embraer 190" təyyarəsinin Aktauda qəzaya
"Fənərbaxça" klubunun prezidenti Sadettin Saran haqqında aparılan
Azərbaycan hökuməti yerli icra hakimiyyəti başçılarının tabeliyində f�
Son.az 2 dekabr 2025-ci il üçün günün ulduz falını təqdim edir:
Aktau şəhəri yaxınlığında Bakı-Qroznı reysini yerinə yetirən AZAL-a m
Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev ad gününü ailə üzvləri ilə qeyd edi
Mir Şahin müəllim 5-ci mərtəbədə yaşayırdı, biz isə 3-cü mərtəbəd
Dekabrın 24-də "Təmiz Dünya" sığınacağında yaşayan uşaqlar
