Çörək bişirərkən su əvəzinə bundan istifadə edin: 10 gün təzə və yumşaq qalacaq
Digərləri 28 Okt 2025 00:31:00 92 0
Evdə çörək hazırlayanların ən çox şikayət etdiyi mövzulardan biri, çörəyin bir neçə gündən sonra sərtləşməsi və dadının itməsidir. Lakin peşəkar aşpazların kiçik bir sirri sayəsində, evdə bişirilən çörəklər həm uzun müddət təravətli qalır, həm də pambıq kimi yumşaq olur.
Bu xəbəri də oxu: Bitkoin tarixi maksimumu yenilədi
Son.az xəbər verir ki, süd, xəmiri yalnız yumşaq etmək deyil, həm də çörəyin qabığının düzgün formalaşmasını təmin edir. Nəticədə çörəyin xarici hissəsi xırtıldayan, içi isə elastik və nəmli qalır. Südün içindəki təbii yağ və zülallar həm dadını, həm də uzunömürlülüyünü artırır. Belə çörək otaq temperaturunda 8-10 gün təravətini saxlayır, bu da israfı azaldır və evdə həmişə təzə çörək saxlamağa imkan verir.
Süd içindəki laktoz maya tərəfindən yavaş parçalandığı üçün çörək daha bərabər qabarır və xoş ətri olur.
Qluten quruluşunu yumşaldaraq, dilimləməyi asanlaşdırır və qırıntının düşməsini azaldır.
Bəzi aşpazlar süd ilə yoğrulan xəmirə az miqdarda kərə yağı və ya zeytun yağı əlavə etməyi tövsiyə edir ki, həm dadı artsın, həm də qida dəyəri yüksəlsin.
Şəhər ətrafından daha bir alternativ yol salınır.
Balıkesirin Sındırgı bölgəsində 6,1 bal gücündə zəlzələ qeydə alı
Son.az 28 oktyabr üçün günün ulduz falını təqdim edir:
İkinci Qarabağ müharibəsi dövründə Bərdə şəhərinin Ermənistan silah
Ukrayna Prezidenti Volodimir Zelenski Rusiyanın ərazisinə yönələn uzaqmən
"Mənə deyirlər gözəlsən. Bunu qəbul etmirəm. Cavab verirəm ki, hə
Dünyadakı ölkələrin əksəriyyəti idarəetməni bir paytaxtdan həyata ke�
Müğənni Fədayə Laçın geyimini tənqid edənlərə cavab verib.
Göygöldə fermadan oğurluq hadisəsi baş verib.
Ermənistanın Azərbaycana qarşı hərbi təcavüzü nəticəsində sülh və
Azərbaycanda terrora hazırlıqda təqsirləndirilən Abdulla Əliyevin barəsi
Qırmızı kələm bağırsaq sağlamlığını gücləndirir, qaraciyərin deto
Evdə baş verən yanğınların ən böyük səbəblərindən biri, gecə yatma
