Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Digərləri 11 Dek 2025 04:04:00 69 0
Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb.
Bu xəbəri də oxu: Bayram tətili ilə bağlı rəsmi açıqlama
Son.az xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətini qorumaq üçün əsasdır.
Mal əti və qoyun əti: Təxminən 6-12 ay ərzində keyfiyyətini itirmədən saxlana bilər. Toyuq və digər quş əti: 6 ay müddətində təhlükəsizdir. Doğranmış və ya üyüdülmüş ət: Keyfiyyətini qorumaq üçün 3-4 ay ərzində istehlak olunmalıdır. Balıq və dəniz məhsulları: 3-6 ay ərzində dondurulması tövsiyə edilir.
Mütəxəssislər bildirir ki, ətin dondurucuya yerləşdirilməzdən əvvəl təmizlənməsi və hava keçirməyən paketlərdə saxlanması vacibdir. Dondurulmuş ətin əriyib yenidən dondurulması qida təhlükəsizliyini risk altına alır.
Qadınların əksəriyyəti həyatlarının müəyyən dövründə vaginal infek
Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırı
Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə
ABŞ Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) COVID-19 peyvəndlərinin böyükl
M.Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Akademik Filarmoniyasının səhnəsind�
Gizlin pul yığıb maşın alacaqdı... Atasına novruz bayramında supriz edə
Paytaxtın Binəqədi rayonu, Sulutəpə qəsəbəsində kütləvi dava baş ver
"Qarabağ" - "Ayaks" oyunu zamanı maraqlı anlar yaşanıb.
Yeni il dekorasiyaları evlərə bayram əhval-ruhiyyəsi gətirsə də, ev heyv
Meteorologiya mütəxəssisləri həyəcan siqnalı verir. Belə ki, mütəxəss
Bakıda Azərbaycan və Rusiya xarici işlər nazirlikləri arasında siyasi mə
Klarnet ifaçısı Hüseyn Məhəmmədoğlu rəqqasə Fatimə Fətəliyevanın i
Artıq bir neçə gündür ki, Azərbaycanda davam edən yağıntılı hava payt
Alimlər xəstənin öz hüceyrələrindən qan damarları formalaşdıran texno
